Over mij

Hanneke Geraeds-de Vries

Mijn naam is Hanneke Geraeds-de Vries. Ik woon samen met mijn man en onze drie kinderen in Belfeld, gemeente Venlo. Sinds juni 2013 ben ik gecertificeerd facilitator van Scott Kiloby’s Living Inquiries.

De Living Inquiries hebben mijn perspectief op het leven compleet veranderd, ten goede. Daarnaast ervaar ik nu veel meer vrijheid, liefde, geluk, rust, tevredenheid en creativiteit, waar ik eerst verviel in automatische, beperkende patronen. Door het doen van de Living Inquiries ontdekte ik bijvoorbeeld een ‘innerlijke pestkop’. Ik zie nu in dat die automatische, beperkende patronen heel menselijk en onschuldig zijn. Ze waren de manier om voor mezelf te zorgen, omdat ik niet beter wist. De Living Inquiries helpen me nu de emotionele lading die achter die patronen zit te ontladen, waardoor ze een voor een vanzelf wegvallen. Een continue ont-dekking van Het Leven!

Ik bleef me maar verwonderen: “Waarom leren we dit niet eerder? Op de basisschool bijvoorbeeld? Wat een verbetering van kwaliteit van mensenlevens zou dat zijn! Het zou de hele wereld verbeteren!” En zo is het mijn passie geworden om de Living Inquiries toegankelijk te maken voor kinderen die met pesten te maken krijgen. Kinderen waar ik compassie mee heb, vermoedelijk vanwege de ‘innerlijke pestkop’ waarvan ik nu gelukkig geen last meer heb.

Dat het pesten in de wereld gestopt is, kan helaas niet gezegd worden. Er vallen helaas nog steeds slachtoffers, soms zelfs met dodelijke afloop. En dat terwijl er toch zoveel antipestmethodes zijn. Er is zelfs een antipestwet! We kunnen er niet omheen: de huidige aanpak is onvoldoende. De Living Inquiries zijn veelbelovend op dit gebied. Ze gaan namelijk dieper dan aansturen op gedragsverandering, zoals de meeste bestaande methodes doen. De Living Inquiries lossen de stress op die de gewenste gedragsverandering in de weg staat. Mijn grote wens en drijfveer is dat basisscholen deze mooie methode gaan gebruiken. Mocht je hiervoor ideeën hebben, dan zijn die van harte welkom!

Natuurlijk werk ik ook met volwassenen en met welke belemmerende automatische patronen dan ook. Het is nooit te laat om op een andere, gezondere manier voor jezelf te zorgen!

Ik ontmoet je graag, waar je op dit moment ook bent. Ik ben er oprecht voor je, zonder (voor)oordeel, om te mogen functioneren als een katalysator van jouw zelf oplossende vermogen.

“Hanneke is een fantastische facilitator, die de Living Inquiries zowel in het Engels als in het Nederlands onder de knie heeft. Zij is onze eerste facilitator in Nederland. Ik heb haar persoonlijk getraind, dus ik weet dat haar vaardigheden geweldig zijn! Probeer Hanneke en deze Inquiries een keer uit. Ik denk dat je aangenaam verrast zult zijn over hoe effectief de Inquiries zijn en hoe gracieus en medelevend Hanneke je er doorheen begeleidt.”

Scott Kiloby

“Ik heb Hanneke leren kennen als facilitator van Scott Kiloby’s ‘Living Inquiries’. Deze bijzondere methode die is gestoeld in nondualiteit had geen betere pionier en vertegenwoordiger in Nederland kunnen hebben dan Hanneke. Door haar rust en door de ruimte die zij maakt voor wat zich aandient, voel je je meteen op je gemak.

Ervaren en zorgvuldig begeleidt zij jouw innerlijke zoektocht met groot vertrouwen in de liefdevolle essentie die haar methode kenmerkt.

Ik heb meerdere cliënten naar haar doorverwezen en zal dat blijven doen omdat ze het bijzondere talent heeft een ander zich te laten verbinden met zijn/haar ware identiteit. De methode Living Inquiries werkt fantastisch. Hanneke heeft bij cliënten ruimte gemaakt voor bijzondere ontwikkelingen waar ze zelf niet meer op durfden te hopen.”

Arold P.R. Langeveld

“Nadat ik het boek LIEFDES stille transformatie had gelezen van SCOTT KILOBY kreeg ik behoefte om met iemand te praten die de opleiding bij hem had gedaan en er naar mijn idee dus wat dieper op in kon gaan, vooral in mijn eigen situatie.

Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Vanaf het begin was er een gevoel van vertrouwen tussen ons waardoor ik heel open over mezelf kon praten.

Het is heel leerzaam voor mij geweest om dit persoonlijk met haar te ervaren en zal niet aarzelen om weer contact met haar op te nemen als er vragen bij mij opkomen."

D. v.d. V

“Met de inquiries die ik met Hanneke in 4 sessies heb gedaan heb ik als het ware mijn wijnspook ontmanteld. Het verlangen naar (een glas of beter gezegd een fles) wijn dat door het spook werd beantwoord met drinken, is gezocht en niet gevonden. Door het zoeken naar het verlangen in woorden, beelden en fysieke sensaties belandde ik in de oase van rust van het ZIJN, van dat wat is. Dit gevoel dat ook vrede of diepe rust genoemd kan worden doet mij denken aan de zon onder zien gaan in de Himalaya, het zachte kruidenbad in de sauna en de woeste Noordzeewind langs mijn wangen. Ook dan IS alles gewoon. Als het spook zich toch weer meldt heet ik hem welkom en neem rust. En weer kijken naar de woorden, de beelden en de fysieke sensaties en ervaren dat het verlangen daar niet in zit. Door 'erbij te blijven' zak ik dan na enige tijd weer in de rust. Soms ook komen nieuwe gedachten en beelden en dan onderzoek ik deze. En uiteindelijk: poeh, wat houd ik van oases van rust en ZIJN. Echt veel meer dan dat ik van wijn houd. Ik ben na vele jaren uit mijn wijngevangenis.

Dankjewel Hanneke dat je me op professionele en betrokken wijze hierbij hebt geholpen."

J.B.

"Na talloze therapeutische dwalingen zakte ik eind september 2014 doodmoe neer bij Hanneke. Ik wist niet meer wat ik zocht of wat ik wilde vinden. Ik was gewoon heel moe. Moe van het zoeken. Zoeken, zoeken en maar niet vinden. Ik had alles gedaan op het gebied van zelfverbetering, maar de houdbaarheidsdatum bleek altijd eindig te zijn. Het was nooit genoeg en het idee dat het ooit wel goed zou zijn, dat was ik inmiddels wel kwijt. Nee ik had niets meer te verliezen, zelfs niet het idee dat ik iets kon winnen. Dit bleek de ideale voedingsbodem te zijn voor de Living Inquiries en Hanneke was de kalme kracht die me moeiteloos wist te verleiden om steeds weer een stapje terug te doen. Niet vooruit, zoals ik gewend was en zoals het me geleerd was. Nee, volgens Hanneke moest ik terug. Maar dan ook echt helemaal terug. Tot aan de wieg en het liefst nog een stukje verder. En ik deed het. Tijdens de Living Inquiries keek ik naar Hanneke, zag ik overtuigingen opkomen, gevoelens verschijnen. In twee uur tijd stierf ik 1000 doden en stond vervolgens weer op. Het ging vanzelf. Alles ging vanzelf voorbij! Maar zelf had ik dit niet kunnen vermoeden. Als een ui werd ik gepeld, telkens weer een laagje eraf. Weg was de controlfreak, weg die anorect, weg met het duracellkonijn!

Kijkend naar Hanneke waste ik wit, werd weer schoon. En die schoonheid die blijft! En al het andere? soms komt het voorbij, maar ja wat is een konijn? Het is eigenlijk best een lief dier, maar je moet het beestje niet willen vangen. Dat is alles. Maar als ik weer eens in de modder heb lopen wroeten me vuil en vies waan, weet ik dat ik altijd bij Hanneke terecht kan. Een bad nemen kan ik zelf wel, maar mocht zeep niet afdoende werken, dan gebruik ik zonder gene jouw Vanish!

You’re great! Hanneke, dank je wel! je bent een schat en een geweldige counsellor!"

Pleun Vermaas

"Na vele jaren meerdere verschillende vormen van therapie te hebben geprobeerd, hebben de Living Inquiries mij in een zeer korte tijd van een slopende angst bevrijd die me al heel lang tegen hield.

Ik kan deze methode met Hanneke niet genoeg aanbevelen, niet alleen is ze erg aardig en medelevend, maar ook nog eens een verbluffend goede facilitator."

N.P.

"Ik had het gevoel dat je er helemaal voor me was, ik voelde me heel veilig. Je was heel helder en bracht me steeds terug naar moeilijke punten."

Marion Mebius